Ankara Estetik ve Güzellik Ünitesi

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Ankara Estetik ve Güzellik Ünitesi
Özel Ankara Cerrahi Tıp Merkezi
ESTETİK ÜNİTESİ (DERMO-KOZMETOLOJİ)

BOTOKS:

Botoks laboratuar şartlarında steril olarak üretilen botulinum toksininden oluşmakta tıbbi bir maddedir.

Mimik kaslarının fazla çalışması ve yaş ile oluşan kırışıklıkların giderilmesi, diş sıkma problemlerinin giderilmesi, aşırı terleme sorunlarının giderilmesinde klinikte sıkça kullanılmakta olan bir uygulamadır.

Yüz Botoksu:

Yüzde güzellik ve yaşlanma karşıtı uygulamalar içinde tüm dünyada en yaygın kullanılan uygulama botoksdur.

Yüz kaslarının hareketleri ve kişinin kas ve mevcut cilt yapısına göre her uygulama belirli standartlar çerçevesinde kişiye özel farklılıklar içermektedir.

Botoks dozları kişinin kas yapısına göre ayarlanmaktadır.

Botoks uygulamasında mimik kasları hareketlerini azaltarak ve gidererek oluşan kırışıklıkların azaltılması, kaz ayaklarının giderilerek daha tazelenmiş bir görünüm oluşması ve ciltte kırışıkların azalmasına bağlı olarak parlama sağlanır.

Baby botoks;

Yüz ifadesinde belirgin değişim istemeyen veya mimik kaslarını kullanmak isteyen kişilerde tercih edilen bir uygulamadır.

Diş Sıkma Botoksu;

Masseter yani çiğneme kasının aşırı çalışması, stres faktörü ile uyguda iken diş sıkma problemlerine neden olabilmektedir. Estetik kaygının yanı sıra diş sıkma problemi yaşayan kişiler sabahları baş ve çene ağrısı ile uyanma, dişlerde aşınma hatta dolgu ve protez dişlerin kırılması gibi sorunlarla karşılaşmaktadırlar.

Aşırı diş sıkma problemi yaşayan kişilerde çene görünümde belirginleşme ve zamanla yüz hatlarında köşeli görünüm oluşmaktadır.

Çiğneme kaslarına yapılan botoks uygulaması ile diş sıkma ve beraberinde getirdiği sorunlardan kurtulmak mümkündür.

Terleme Botoksu;

Aşırı terlemenin getirmiş olduğu sosyal sorunların yanısıra terleyen bölgenin florasının değişmesi ile dermatit, kötü koku gibi sorunlar da baş göstermektedir.

Terleme botoksu ile ter bezlerinin olduğu bölgeler hedef alınarak kişinin konforu sağlanmaktadır. Uygulamanın etki süresi kişiye göre değişmekle birlikte 6-8 ay etkilidir.

DOLGU

Dolgu işlemlerinin temel hedefi eksilen veya hacmi istenenden daha az olan ilgili bölgenin steril tıbbi dolgu maddeleri uygulanarak dolgunluk oluşturulmasıdır.

Uygun bölgelere uygun dozlarda yapıldığında hasta memnuniyeti en yüksek uygulamalardan birisidir.

Dünyada kullanılan en yaygın ve yan etkisi en az olan dolgu maddesi hyaluronik asittir. Kliniğimizde steril ortamlarda üretilmiş tıbbi hyaluronik asit dolguları kaliteden ödün vermeden uygulamaktayız.

Dudak Dolgusu;

Dudaklar yüzde en dikkat çeken bölgelerden birisidir. İlerleyen yaş ile birlikte tüm vücatta olduğu gibi dudaklarda da normalde bulunan hyaluronik asit miktarı azalır ve dudaklar hacmini kaybeder. Hem yaşla beraber oluşan bu hacim kayıplarını yerine koymada hem de genç hastalarda hacim vermede dudak dolgusu sonuçları oldukça yüz güldürücüdür.

İşlem kişinin istekleri ve elbette uygulayıcının medikal bilgisi ile kişiye özel tekniklerle uygulanır.

İşlemin kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle beraber 6-12 kadar sürmektedir.

Elmacık Dolgusu;

Elmacık kemiği yüzün altın oranında çok önemli bir yere sahiptir. Bu kemiğin yapısal olarak belirgin olmadığı hastalarda veya yer çekimi etkisiyle yüzünde minimal sarkması olan uygun hastalarda elmacık dolgusu hem hacim hemde lifting sağlamaktadır.

Uygulama şekli her kişide farklılık göstermektedir ve tamamen kişiye özel tekniklerle çalışılmaktadır.

Elmacık dolgusu kalıcılığı kişiye göre değişmekle beraber 12-18 ay kadar sürmektedir.

Çene Dolgusu, Jawline Dolgusu;

Çene hattının belirgin olmaması, çene ucunun geride olması, çene bölgesindeki sarkmalar ve asimetri en yaygın çene problemleridir. Çene dolgusu kişinin sorunu ve çene yapısına özel olarak belirlenerek uygulanır.

Köşeli çene hatının belirginleştirilmesi jawline dolgu olarak geçmektedir. Özellikle çene hattı belirgin olamayan hastalar ve erkek hastalarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Çene ucu dolgusu çene ucunun geride olduğu kişilerde sıklıkla uygulanan memnuniyet oranı yüksek bir uygulamadır.

Çene dolguları kalıcılık süresi kişiye göre değişmekle beraber 12-18 ay kadar sürmektedir.

CİLT GENÇLEŞTİRME MEZOTERAPİ

Ciltte en yaygın görülen problemler kırışıklık, elastikiyet kaybı, sarkma, leke, gözenek ve skar problemleridir.Kişinin cilt yapısının değerlendirilmesi neticesinde tamamen kişiye özel seçilen ürün ve uygulama şekilleri ile hedeflenen sorunun azaltılması sağlanır.

Paris Işıltısı;

NCTF 135 HA adli ürün temelde hyaluronik asit, vitamin ve minerallerden oluşan 55 biyoaktif maddeye sahip bir gençlik aşısıdır. Fibroblast hücrelerinin aktivitesini artırarak kollojen sentezini uyarır. Bu da elastikiyet artışı sağlayarak cildi destekler.

Matlaşmış, canlılığını yitirmiş, kırışıklık sorunu ve leke sorunu yaşayan ciltlere canlılık ve parlaklık sağlayarak kırışıkların görünümde azalma ve hatta kırışıkları gidermede en etkin gençlik aşılarından biridir.

Uygulama genellikle 15 gün aralıklarla ve uygulayıcı hekimin önerdiği seans sayısı kadar yapılır.

Kristal Dolgu;

Cildin yaşlanma, güneş zararlı etkileri, stres gibi nedenlerle kaybettiği nemi canlılığı, ışıltıyı,geri kazandıran, ciltte herhangi bir hacim veya şekil değişikliği yapmadan cilt kalitesini artırmaya yönelik bir uygulamadır.

Hyaluronik asit ile birlikte kollajen sentezi için gerekli amino asitler olan glisisn ve L-Prolin’e ek olarak cildin kollajen üreten hücreleri olan fibroblastları uyarmada altın standart kabul edilen Kalsiyum Hidroksiapatit kristallerini içerir. Kollajen üretiminin tetiklenmesinin yanı sıra hyaluronik asit ile de ciltte nem ve parlaklık sağlanır.

MEZOTERAPİ

Cildin mezoderm kökenli tabakasına özel iğnelerle şikayete uygun ilaç veye mineral, aminonasit gibi destekleyici maddelerin enjekte edilmesi işlemidir.

SAÇ MEZOTERAPİSİ

Saç dökülmesi, saçlarda cansızlık, matlık ve uzamama gibi şikayetlerde kişiye özel olarak seçilen karışımların belli aralıklarla saçlı deriye enjekte edilmesi yöntemidir.

Uygulama sonunda saçlarda canlılık, hızlı uzama ve dökülmelerde azalma ile birlikte yeni saç çıkması hedeflenmektedir.

LEKE MEZOTERAPİSİ

Leke birçok insanda gerek güneşin zararlı etkileri, gerekse ciltte melanin üreten hücrelerin fazla çalışması sonucu görülen oldukça yaygın bir problemdir. Leke mezoterapisinde tamamen kişye özel olarak karışımlar seçilir ve kombine tedavilerle birleştirilerek bir program oluşturulur.

BÖLGESEL İNCELME

Yağ doku tüm memelilerde bulunan ısı yalıtımı, vücut desteği gibi görevlerden sorumlu olan bir dokudur. Ancak uygunsuz beslenme ve hareketsiz yaşam şekli ve genetik faktörler sebebiyle olması gerekenden fazla miktarda yağ doku depolanması görülebilmektedir.

Bölgesel incelme için birçok cihaz ve ürün kullanılmaktadır.

Bunlardan en yaygın olanları G5 masajı, lenf drenaj ve yağ yakıcı mezoterapi ilaçlarının cilt altı yağ dokuya enjekte edilerek yağ hücrelerinin dolaşıma karışarak vücuttan atılımının sağlanmasıdır.

Bu uygulamalar ile kişinin vücut tipi muayene edildikten sonra kişiye en uygun program oluşturularak asimetrik görünümün azaltılması ve incelme sağlanması hedeflenir.

  • Lazer Epilasyon (Alexandrite light age epicare lpx)
  • Saç Ekimi ( One by one teknik , Dhi teknik ,Fue teknik)
  • Sakal Ekimi , Kaş Ekimi , Bıyık Ekimi
  • Burun Estetiği Rinoplasti
  • Göz Kapağı Estetiği
  • Dudak Dolgusu (Burun dolgusu ,Kaş Arası Dolgusu , Yanak ve Çene Dolgusu)
  • Botox (Botoks)
  • Cilt Bakımı
  • Saç için Kök Hücre Tedavisi
  • Ameliyatsız Ben Aldırma
  • Terleme Botoxu
  • Diş sıkma ( masseter)+ botoxu
  • Gözaltı ışık dolgusu
  • Gençlik Aşısı Uygulamaları
  • Paris Işıltısı
  • Kollojen Uyarıcı Gençlik Aşısı
  • Yaşlanma Karşıtı Kimyasal Peeling
  • Leke Karşıtı Kimyasal Peeling
  • Saç Mezoterapisi
  • Bölgesel Zayıflama
  • Leke Tedavileri
  • Kırışık Tedavisi
  • Ozon Uygulamaları
  • Akne Mezoterapisi
  • Dermapen
  • Gözaltı Morluğu Tedavisi
  • Gıdı Eritme
  • Mezoterapi Uygulamaları
  • Cilt Prp Uygulamaları
  • Saç Dökülmesi Prp Uygulamaları

Hızlı Erişim

Menü
Translate »