Ankara Burun Eti Ameliyatı

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. Ankara Burun Eti Ameliyatı
Ankara Burun Eti Ameliyatı

Ankara Burun Eti Ameliyatı

Ankara burun eti ameliyatı genellikle lokal, genel anestezi altında yapılır. Burun etini aldırma ameliyatında burun etinin tamamen kesilip çıkarılması işlemi yapılır. Bu yöntem sonrasında ise solunan havadan nemlendirilmesi, filtrelenmesi yetersiz olacağı için gerekmedikçe tamamen çıkartma işlemi yapılmaz. Fakat solunumu ciddi derecede engelliyorsa burun eti ameliyatı kaçınılmazdır. Eğer burun kemiğinde problem bulunmuyorsa burun etinin küçültülmesine başvurulur. Bu amaçla geliştirilen son teknolojik ürün ise lazerle burun eti ameliyatıdır. Ankara geniz eti ameliyatı en iyi doktor avantajları ile birlikte ilk seansta kesin sonuç alınarak tedavi tamamlanır.

Burun Etinin Büyüme Nedenleri Nedir?

Burunun yan duvarlarına burun eti bulunur ve bu yapıların orta ve alt kısımları gereğinden fazla büyür. Burun etlerinin büyümesi ise genellikle burun kemiği eğriliğinde veya bazı alerjik reaksiyonlarla görülür. Buna ek olarak bazı ilaçlar, çevresel faktörler ile enfeksiyonlar burun etlerinde büyümeye yol açar. Bunun dışında burun eti büyüme nedenleri şu şekilde özetlenebilir:

  • Çevresel faktörler kapsamında sigara içmek, kirli havalı ortamlarda uzun süre durmak, burun etinin büyüme nedenleri arasındadır.
  • Viral enfeksiyonlar, sinüzit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının tekrarlanmasıyla burun etleri büyür.
  • Alerjisi olan kişiler polen, toz, küf ve ev tozu içeren havayı soludukları zaman urun içerisi şişer ve uzun süre ödemli kalır. Bunun sonucunda bazı alerjik reaksiyonlar burun etinin büyümesine yol açar.
  • Grip, nezle gibi burun tıkanıklığı açmak için kullanılan burun açıcıların uzun süre kullanılması büyümeye yol açar.

Burun Eti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun eti ameliyatı genellikle lokal ve genel anestezi yöntemleriyle yapılmaktadır. Ameliyat yaklaşık olarak 15 veya 20 dakika sürer. Ek olarak burun düzeltilmesi veya estetik gibi işlemlerde uygulanacaksa 2 saat kadar devam edebilir. Yaygın olarak kullanılan teknikler arasında lazerli yöntemlerde mevcuttur. Burun eti ameliyatı olanlar genellikle lazer veya koterizasyon işlemini uygular. Bunun dışında burun etinin küçültülmesi veya kırılarak yana doğru itilmesi, burun etinin kesilerek tamamının veya bir kısmının çıkarılması gibi yöntemler, muayene sonrasında belirlenir.

Burun Eti Ameliyatı Sonrası

Burun eti ameliyat sonrası neler olur özetlersek, hastalar 8 saat dinlendirildikten sonra ayağa kaldırılır. Her seferinde yürüyüş miktarı arttırılır. Ardından 72 saat sonra taburcu edilebilir. Genellikle hareketlerde kısıtlama meydana gelmez. Fakat yere bakarken baş ağrısı gelişebilir. Bu sebeple hastalardan bol su içmeleri istenecektir. Ameliyattan hemen sonrasında burun içerisindeki dikiş ve tamponlar takılır. Hastalardan ise düzenli şekilde pansumana ve kontrole gelmesi istenir. Tampon ise genellikle 3 gün burun içerisinde tutulur. Hekimler ise dilişler ve iyileşme hızı konularında hastalar bilgilendirilir. Diğer burun eti yöntemlerine göre fiyatlar farklılık göstermektedir. Lazerle burun eti ameliyatı fiyatı diğer yöntemlere göre farklı şekilde fiyatlandırılır.

Popüler Yazılar
Menü
Translate »